Arhitekturni vodnik po Sloveniji
 
Iskalnik Iskanje po kategorijah
 
 
  Seznam iskanja po kategoriji arhitekt Vladimir Šubic
 
 Delavska zbornica – Slovenska kinoteka, Ljubljana, Večnamenska stavba, Vladimir Šubic, 1928
Stavba nekdanje Delavske zbornice, v kateri je danes tudi dvorana Slovenske kinoteke, je zasnovana kot mestna palača, ki združuje veliko različnih vsebin: poslovne prostore, stanovanja, borzo dela, knjižnico, javno kuhinjo in večnamensko dvorano.
 Kino Udarnik, Maribor, Večnamenska stavba, Vladimir Šubic, 1935
Kino Udarnik je bil zasnovan vse prej kot le kino dvorana. Kot prava mesto tvorna stavba ne upošteva le stavbne meje karejske zazidave območja, pač pa predvsem raznoliko ponudbo različnih javnih in zasebnih vsebin.
 Meksika, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Vladimir Šubic, 1927
Stavba “Meksika” je prvi primer kolektivne stanovanjske gradnje v Ljubljani. Zgradila jo je Mestna občina Ljubljana za svoje uslužbence v času pomanjkanja stanovanj po 1. Svetovni vojni.
 Nebotičnik, Ljubljana, Večnamenska stavba, Vladimir Šubic, 1933
Stavba Pokojninskega zavoda - Nebotičnik je ena izmed arhitekturnih ikon Ljubljane. Nebotičnik je v času gradnje prestopil meje predpisanih višin stavb, običajne tehniške prakse in vsebinske zasnove.
 Srednja ekonomska šola, Ljubljana, Stavbe za izobraževanje, Vladimir Šubic, 1934
Nekdanja Trgovska akademija stoji na vogalu Prešernove in Gregorčičeve ulice. Stavbo sestavljata dva dela, ki se stikata v vogalu in ustrezata prvotni vsebinski zasnovi stavbe – trgovski akademiji in dveletni trgovski šoli.