Arhitekturni vodnik po Sloveniji
 
Iskalnik Iskanje po kategorijah
 
 
  Seznam iskanja po kategoriji arhitekt Ilija Arnautović
 
 Nizki stanovanjski bloki v Šišenski soseski 6, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1967
Trinadstropni bloki stojijo v notranjosti Šišenske soseske 6, ene izmed prvih urbanistično zaključenih ljubljanskih sosesk. Arhitekt Ilija Arnautović, jih je ravno tako kot bloke ob Črtomirovi zasnoval po montažnem sistemu Jugomont.
 Stanovanjske stolpnice ‘Slepi Janez’, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1973
Štiri stolpnice v Šišenski soseski 8 so dobile ime po gostilni, ki je nekoč stala na tem mestu. Stojijo v zelenem pasu ob Celovški cesti, ob kateri so od konca 60. letih zrasle številne stanovanjske soseske.
 Stanovanjske stolpnice v Bežigrajski soseski 3 – BS-3, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1981
Gruči stolpnic, ki z ošiljenimi in proti severu rastočimi trikotnimi vrhovi zaokrožujeta značilni obris soseske BS-3, sta najbolj razpoznaven tega severnega ljubljanskega predela.
 Stanovanjski bloki in stolpnice v Šišenski soseski 6, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1967
Osemadstropni bloki in štirinajstnadstropne stolpnice stojijo ob Celovški cesti v Šišenski soseski 6, ki je bila ena izmed prvih urbanistično zaključenih ljubljanskih sosesk. Arhitekt Ilija Arnautović je z njihovo zasnovo presegel klasični, togo zasnovan stanovanjski blok iz predvojnega časa.
 Stanovanjski bloki po sistemu Jugomont na Črtomirovi ulici, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1970
Bloki na Črtomirovi ulici so eden od zgodnejših primerov montažne stanovanjske gradnje pri nas.
 Stanovanjski bloki v Bežigrajski soseski 3 – BS-3, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1977
Nizke stanovanjske bloke v soseski BS-3 odlikuje njihova tesna vpetost v urbanistično zasnovo soseske in pestra tipolologija stanovanj.
 Stolpnice v Savskem naselju, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, Milan Mihelič, 1962
Stolpnice stojijo ob robu Savskega naselja, ki so ga začeli graditi v 50. letih. Arhitekta Ilija Arnautović in Milan Mihelič sta v stolpnicah realizirala koncept novega, za tisti čas revolucionarnega tipa stanovanja: krožnega stanovanja s središčnim sanitarnim jedrom.
 Vrstne hiše v Podgori v Šentvidu, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, 1965
Vrstne hiše v Podgori so dober primer stanovanjske zadružne gradnje, ki se je v Sloveniji uveljavila v drugi polovici 50. let preteklega stoletja. Hiše za pet umetnikov, ki so se leta 1962 združili v zadrugo Likovnik, so zgradili na nekdanjem kmetijskem zemljišču