Arhitekturni vodnik po Sloveniji
 
Iskalnik Iskanje po kategorijah
 
 
  Seznam iskanja po kategoriji arhitekt Savin Sever
 
 Garažna hiša TGH-48, Ljubljana, Infrastrukturni objekt, Savin Sever, 1969
Garažno hišo TGH-48 sestavljata dve krožni telesi, ki sta povezana z notranjo dvosmerno cesto. Le-ta premošča polovični etažni zamik med višinsko zamaknjenima platojema krožnih teles.
 Garažna hiša Triplex A in Triplex B, Ljubljana, Infrastrukturni objekt, Savin Sever, 1966
Garaže Tripleks predstavljajo poskus inventivnega reševanja problema parkiranja v stanovanjskih soseskah, ki se je pojavilo s porastom števila avtomobilov. Njihova številčnost in življenjska doba dokazuje izjemno uspešnost rešitve, saj so jih gradili v vseh večjih slovenskih mestih.
 Poslovno - trgovski center Astra, Ljubljana, Poslovna stavba, Savin Sever, 1970
Center Astra je tako kot večina stavb ob Dunajski, zgrajenih od 60. let dalje, v svoji zasnovi sledil novi urbanistični regulaciji, ki je zahtevala višjo zazidavo in bolj metropolitansko oblikovanje severne mestne vpadnice.
 Tehnični center AMZS, Ljubljana, Poslovna stavba, Savin Sever, 1968
Center AMZS je bil zgrajen v času naraščajočega avtomobilizma ob koncu 60. let, zato njegovo obliko in rodovnik določata vsebinska in pomenska vpetost v prometno infrastrukturo.
 Tiskarna Mladinska knjiga, Ljubljana, Industrijska stavba, Savin Sever, 1966
Stavba Tiskarne Mladinska knjiga stoji ob Dunajski cesti poleg prodajalne Merkur in nasproti Tehničnega centra AMZS, ki so ravno tako dela arhitekta Savina Severja.