Arhitekturni vodnik po Sloveniji
 
Iskalnik Iskanje po kategorijah
 
 
  Seznam iskanja po kategoriji arhitekt Edo Mihevc
 
 Kozolec, Ljubljana, Poslovno-stanovanjska stavba, Edo Mihevc, 1953
Stavba se je zaradi lokacije ob nekdanji Titovi in danes Slovenski cesti uradno imenovala Stanovanjski blok Titova. Ime Kozolec je dobila že v času gradnje, saj je s svojim skeletnim ogrodjem in poudarjenimi horizontalnimi ploščami sredi nezazidanih parcel spominjala na slovenski kozolec.
 Metalka, Ljubljana, Poslovna stavba, Branko Kraševac, Edo Mihevc, 1963
Stolpnica Metalke je ravno tako kot Nebotičnik v 30. letih izraz sodobne, ostalemu svetu konkurenčne slovenske arhitekture v 60. letih. Zgrajena je bila za podjetje, ki se ukvarjalo s kovinami, kar nakazuje njena tehnološko dovršena in inovativna fasada iz aluminija.
 Poslovna stavba Impex - Ministrstvo za finance Republike Slovenije, Ljubljana, Poslovna stavba, Edo Mihevc, 1955
Poslovna stavba Impex je eden izmed prvih primerov povojne gradnje poslovnih stavb v središču mesta, ki je sledila viziji sodobne metropolitanske prestolnice arhitekta Eda Mihevca.
   Poslovno-trgovski kompleks Na trgu, Ljubljana, Poslovna stavba, Edo Mihevc, 1973
V vmesnem obdobju med nastajanjem projekta za bavarski dvor je bil na vzhodni strani Titove ceste (današnje Slovenske) brez natečaja projektiran in zgrajen manjši poslovni kompleks. Danes se predstavlja proti ulici kot odprt mestni trg z arkadami, s poglobljenim atrijem in vertikalnim poudarkom Avtotehne.