Arhitekturni vodnik po Sloveniji
 
Iskalnik Iskanje po kategorijah
 
 
  Seznam iskanja po kategoriji arhitekt Milan Mihelič
 
 Bencinski servis Petrol, Ljubljana, Infrastrukturni objekt, Milan Mihelič, 1968
Bencinski servis Petrol je bil zasnovan kot del celostne urbanistične ureditve severnega vstopa v mestno središče. Dopolnil naj bi stolpnici S1 in S2 in ustvaril prehod v nižji gabarit stavb ob nekdanji Prešernovi cesti.
 Mednarodna avtomatska telefonska centrala, Ljubljana, Poslovna stavba, Milan Mihelič, 1978
Stavba Mednarodne avtomatske telefonske centrale povezuje dve volumensko in izrazno različni stavbi – stolpnico pošte in monumentalno, s travertinom obloženo poštno palačo.
 Poslovna stavba Konstrukta, Ljubljana, Poslovna stavba, Milan Mihelič, 1965
Stavba Konstrukte je bila zgrajena v času, ko se je nekoliko bolj proti severu gradil center Astra. Stavba je nekoliko odmaknjena od linije stavbnega niza ob Dunajski, kar je posledica spremenjene regulacije v 50. letih, ki je predvidela višjo zazidavo.
 Poslovna stolpnica S2, Ljubljana, Poslovna stavba, Milan Mihelič, 1980
Stolpnica S2 je le del prvotne urbanistčne zasnove desne strani severnega vstopa v mestno središče ob Slovenski cesti. Arhitekt Mihelič je na tem mestu načrtoval dve stolpnici – S1 in S2, ki bi kot podvojeni višinski dominanti označili vstop.
 Promenada v Mestnem parku, Maribor, Urbanistična/zunanja ureditev, Ljubo Humek, Milan Mihelič, 1952
Promenada je člen pomembne urbane smeri, saj povezuje mestno središče z zelenim zaledjem ob Treh ribnikih. Premišljena ureditev osi, z elementom tlakovanja, urejenimi zelenimi ploskvami in uličnim pohištvom, je vpeta v urbani sistem mesta, hkrati pa v samem parku oblikuje niz raznolikih mikroambientov.
 Razstavni paviljon C na Gospodarsekm razstavišču, Ljubljana, Razstavišče/sejmišče, Milan Mihelič, 1967
Paviljon C je bil zasnovan za različne velike razstave, kar je zahtevalo temu primeren odprt in prilagodljiv tloris. Tako kot ostali paviljoni Razstavišča je konstrukcijsko drzen in napreden.
 Stanovanjski stolpnici na Kersnikovi, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Milan Mihelič, 1971
Stolpnici sta odraz zgoščevanja mestnega središča s stanovanji ob koncu 60. let in s svojo velikostjo uvajata novo prostorsko merilo.
 Stolpnice v Savskem naselju, Ljubljana, Stanovanjska stavba/zazidava, Ilija Arnautović, Milan Mihelič, 1962
Stolpnice stojijo ob robu Savskega naselja, ki so ga začeli graditi v 50. letih. Arhitekta Ilija Arnautović in Milan Mihelič sta v stolpnicah realizirala koncept novega, za tisti čas revolucionarnega tipa stanovanja: krožnega stanovanja s središčnim sanitarnim jedrom.